Bekijk profielpagina

Tussen neus en lippen door - september 2021

Geensnor.nl
Geensnor.nl
Tussen neus en lippen door, de periodieke nieuwsbrief van de redactie van Geensnor. Vol met aardigheden over techniek, politiek, wetenschap en natuurlijk een gezonde portie guitige geestigheden.

Nederlands Dorp volledig gebouwd in 'Nieuwe Bouwen' stijl
Nagele is een dorp in de Noordoostpolder ten zuiden van Emmeloord met 1.930 inwoners. Een dorp van niks in een gebied van niks. Toch is Nagele wel degelijk interessant. Het blijkt het enige dorp in Nederland te zijn dat volledig gebouwd is volgens de principe van het nieuwe bouwen.
Het nieuwe bouwen was een idee waarin architectuur en bouw met name enorm functioneel moest zijn. Er behoefte een innovatie, vooruitgang en men was wars van klassiek. Radicale vernieuwingen! Denk aan Bauhaus en De Stijl.
Hoe maak je een 21e eeuws vrachtzeilschip
We gaan allemaal naar de haaien. Het VN rapport was daar vrij duidelijk over. Doordat we dus allemaal moeten stoppen met verbranding van fossiele brandstoffen is ook de scheepvaart aan de beurt. Natuurlijk, ik las 10 jaar geleden al over kitesurfende olietankers maar wat is er eigenlijk mis met een mooie zeilboot?
Op Low-tech-magazine (sowieso een fantastische site, draait volledig op zonne-energie) schreven ze een mooi uitgebreid artikel over het realiseren van een 21e eeuws vrachtzeilschip en wat er allemaal bij komt kijken. Lees tip!
Tedje, muziek!
Khruangbin remixes
Joris' maandelijkse italo banger
Erik's muziek tip: Sticky door Frank Carter & The Rattlesnakes | Catch of the Day
Leuke links voor de mensen
Drive & Listen
Wonder of Wonder
The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz
Hipster Haiku - Siobhan Adcock - Google Boeken
Nooit meer cookiemeldingen
MegaBlock
Vond je deze editie leuk? Ja Nee
Geensnor.nl
Geensnor.nl @geensnor

Tech, politiek, wetenschap en guitige geestigheden

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Created with Revue by Twitter.