Bekijk profielpagina

Tussen neus en lippen door - maart 2022

Geensnor.nl
Geensnor.nl
Tussen neus en lippen door, de periodieke nieuwsbrief van de redactie van Geensnor. Vol met aardigheden over techniek, politiek, wetenschap en natuurlijk een gezonde portie guitige geestigheden.

Nieuwe maand, nieuwe nieuwsbrief. Met een beetje geluk wordt deze Maart de Maart met de meest zon ooit! De redactie zit likkebaardend de statistieken en grafiekjes van de zonnepanelen de bekijken. In de tussentijd kunnen jullie trouwe lezers onze nieuwsbrief lezen. Veel plezier!
Geensnor Tourpoule: Nieuwe testronde
In Tussen neus en lippen door van december schreven we al dat we in 2022 een heuse, eigen tourpoule gaan opstarten. Toen gaven we aan dat Parijs-Nice als een soort “Test tour” zou gaan dienen om de ergste problemen eruit te halen. Vanwege allerlei redenen die nu even niet belangrijk zijn, is dat helaas niet gelukt. Maar niet getreurd, we hebben een nieuwe testronde: Ronde van het Baskenland
Op https://www.geensnor.nl/tourpoule/a/musette kun je meedoen. Let op: het is een test, dus niet boos worden als er wat mis gaat. In plaats van boos te worden, kun je het beter melden in ons Telegram kanaal.
Na deze testronde gaan we echt beginnen met de Giro!
Even over die Rus die ww3 voorkwam
Tijd voor wat geschiedenis bij Tussen neus en lippen door. Zeker in het oog van de huidige stand van zaken in de wereld wellicht wel eens aardig om dit merkwaardige verhaal naar voren te brengen, over die Rus die in zijn eentje de complete uitroeiing van miljoenen mensen wist te voorkomen.
Op 26 september 1983 zat Stanislav Petrov, een luitenant-kolonel van het Russische leger rustig op zijn sovjetstoel in zijn sovjetkantoortje te kauwen op zijn sovjetpennetje toen de radarschermpjes, die een eventuele aanval van de Amerikanen met kernbommen (raketten) zouden moeten aangeven, opeens waarschuwingen begonnen te geven. De Amerikanen hadden een aanval ingezet en Petrov had nu iets meer dan 20 minuten om zelfstandig te bepalen of hij op de rode knop in zou drukken die een tegenaanval met kernwapens zou starten.
Petrov, zich enorm bewust van de gevolgen van zijn keuze, koos gelukkig om niet reageren. Hij vond het te onwaarschijnlijk dat de vele meldingen op zijn schermpje waar konden te zijn. Had hij verkeerd gekozen dan was hij verantwoordelijk geweest voor de dood van vele miljoenen mensen. Waren de waarschuwingen toch echt geweest van de radar, dan was hij ook verantwoordelijk voor de dood van vele miljoenen landgenoten. Over een lastig probleem gesproken!
Petrov kreeg er gelukkig wel een prijs voor
Petrov kreeg er gelukkig wel een prijs voor
De arme rus is trouwens wel verdrietig gestorven. Hij heeft er nooit over mogen praten en heeft nooit echt een bedankje gekregen van de Russen. Hij is, verslaafd aan de alcohol, weggekwijnt in een vies Sovjetflatje in een vies Sovjetstadje.
Meer over deze rus en hoe hij hier nooit over heeft mogen spreken....
Tedje, muziek!
Nieuw album: Goose
Nieuw album: Band of Horses
Joris' maandelijkse italo banger
Leuke links voor de mensen
Pi-hole in de cloud: NextDNS
Gamen met je banaan
Quentin en zijn vogelhuisjes orkest met 18e eeuwse handleraar
Pockit
Dat was hem weer. Hopelijk volgende editie geen oorlog meer! Tot dan.
Vond je deze editie leuk? Ja Nee
Geensnor.nl
Geensnor.nl @geensnor

Tech, politiek, wetenschap en guitige geestigheden

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Created with Revue by Twitter.