Bekijk profielpagina

Tussen neus en lippen door - januari 2022

Geensnor.nl
Geensnor.nl
Tussen neus en lippen door, de periodieke nieuwsbrief van de redactie van Geensnor. Vol met aardigheden over techniek, politiek, wetenschap en natuurlijk een gezonde portie guitige geestigheden.

Daar zijn we weer! Uw maandelijkse portie ongein. De redactie heeft weer van alles bij elkaar gevist en in elkaar geflanst. Veel plezier!
Guitige Geo Geestigheden
Met kaarten en internet kun je leuke dingen doen. Twee voorbeelden daarvan zijn:
1. A year-round world map of sun and shadow
2. River Runner Global
Treinlifters in Rusland
Rusland is een groot land. Zo groot, dat het bijvoorbeeld het enige land ter wereld is waar je 11 nieuwsjaarsfeestjes achter elkaar kan hebben omdat er 11 tijdzones door Rusland lopen. Feest!
Het hele land wordt verbonden door een immens treinnetwerk. En dat inspireerde een aantal jongeren om het land eens door te reizen.
…follows six young and restless train hoppers as they zigzagged the country on Russia’s extensive network of cargo trains, exploring an intoxicating counterculture, and documenting its more complex reality.
De treinlifters liften mee met goederentreinen door stiekem in de wagens te klimmen als ze stilstaan (of langzaam rijden) en op die manier enorme afstanden afleggen door het enorme land tot het volgende moment dat de trein weer stil staat. Ze koken in de wagons, maken provisorische tenten in de wagons en vormen een hele subcultuur van treinlifters.
Deze jonge treinlifters werden 3500km gevolgd en gedocumenteerd door Fotograaf Artjom Poetsjkov. Een fascinerende lifestyle in een fascinerend land. Klikwaardig!
‘Hier zijn er geen plannen of dienstregeling. Je droomt weg en vergeet de nette, logische wereld’
Tedje, muziek!
Joris' maandelijkse italo banger
Leuke links voor de mensen
Paywall sloper
Tuintje tekenen in 3d
De 7 gekste 80's concept auto's
NS Reisplanner 1989 en 1996
Dat was hem al weer. We zitten inmiddels alweer aan de vooravond van de 2e maand van 2022 en nog steeds midden in een pandemie. De redactie begrijpt hoe vervelend dat is dus maakten we een haiku voor een stukje troost.
Corona-haiku
Vervelend virus,
De samenleving op slot,
Nieuwsbrief geeft wat troost.
Tot volgende maand!
Vond je deze editie leuk? Ja Nee
Geensnor.nl
Geensnor.nl @geensnor

Tech, politiek, wetenschap en guitige geestigheden

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Created with Revue by Twitter.