Tussen neus en lippen door - februari 2022

#8・
29

abonnees

12

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that Tussen neus en lippen door will receive your email address.

Geensnor.nl
Geensnor.nl
Tussen neus en lippen door, de periodieke nieuwsbrief van de redactie van Geensnor. Vol met aardigheden over techniek, politiek, wetenschap en natuurlijk een gezonde portie guitige geestigheden.

De onwerkelijke editie
Dacht je na een pandemie wel alles gezien te hebben, zit je opeens te kijken naar gekke russen die oorlog gaan voeren. Tussenneusenlippendoor geeft wat licht in deze onzekere en donkere dagen. Veel plezier!
Hoe is het nou eigenlijk met....?
Met Mars? Nou eigenlijk heel erg goed! Mars. De rode planeet. Bekend van natuurlijk heel veel scifi. Rood, beetje stoffig en sinds deze eeuw een beetje bereisbaar.
Mars wordt al sinds 1960 met regelmaat bezocht door sondes en ander ruimtespul. Al in 1971 (!) was er een eerste landing op mars door de Russen, de mars 3 landing. Ook was er een geinig karretje aan boord, maar die hield het nog geen 20 seconde uit.
Wat volgde waren jaren lang van bezoekjes van sondes en pogingen tot landingen. 38 keer bezochten de Russen, de Amerikanen, Europeanen of Japanners de rode planeet.
Hup naar 2020 waar NASA de Perseverance missie begon. Aan boord een geinig karretje en een heuse helicopter. Dat ding kwam neer op Mars ongeveer 1 jaar geleden (18 feb 2021) en maakte vanaf dat moment fotos, films en zelfs audio opnames van Mars. Dat is inmiddels een enorme berg klikwaardige content geworden. Klik eens rond, de redactie had zeker 15 minuten lol van de vele prachtige fotos die in het afgelopen jaar werden gemaakt. Zette alles toch weer perspectief en och wat zijn we eigenlijk nietig.
Tedje, muziek!
Joris' maandelijkse italo banger
Erik's feestlijk deuntje. Het is feest! Corona is knockout
Leuke links voor de mensen
Shrek frames op volgorde op Twitter
Geinige zoektocht naar de dief
Stukje kunst met een robot.
Saaie mensen kleiner maken in google meet.
Boot van wol
Lasers op je fiets
Dat was hem weer
Inmiddels zijn we al weer 8 edities verder! De volgende weer precies over een maand, als de Russen geen roet in het eten hebben gegooid in de tussentijd. Joe!
Vond je deze editie leuk? Ja Nee
Geensnor.nl
Geensnor.nl @geensnor

Tech, politiek, wetenschap en guitige geestigheden

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Created with Revue by Twitter.