Bekijk profielpagina

Tussen neus en lippen door - december 2021

Geensnor.nl
Geensnor.nl
Tussen neus en lippen door, de periodieke nieuwsbrief van de redactie van Geensnor. Vol met aardigheden over techniek, politiek, wetenschap en natuurlijk een gezonde portie guitige geestigheden.

Daaag 2021!
Op de tochtstrip van het nieuwe jaar: de nieuwste Tussen neus en lippen door! Bij ons geen gare lijsten en kansloze jaaroverzichten maar gewoon weer het beste en nieuwste, recht in jouw mailboxje. Veel leesplezier, voorzichtig met het kindervuurwerk van de Hema en tot in 2022!
Nieuw in 2022: Geensnor Tourpoule
Geensnor Tourpoule. De Tourpoule voor kopmannen.
Geensnor Tourpoule. De Tourpoule voor kopmannen.
Al jaren lang organiseren we bij Geensnor een tourpoule voor de Tour de France. Meestal wint Klaas die. Dat was altijd heel leuk, maar ook een beetje schraal omdat we tourpoule.nl alleen voor de Tour de France kunnen gebruiken . Omdat de Giro en de Vuelta ook bere interessant zijn, hebben we iets nieuws gemaakt: onze eigen Geensnor Tourpoule die we zelf, voor elke ronde kunnen gebruiken! Hij wordt op dit moment hier ontwikkeld.
Het plan is om Parijs Nice in het voorjaar als een soort testtour te gebruiken en vervolgens de puntjes op de i te zetten. Daarna kan Klaas de Giro-, Tour- en Vueltapoules gaan winnen!
Volg ons Telegram kanaal voor de laatste ontwikkelingen.
Low tech: Website op zonne-energie
Dat niet elk probleem een geavanceerde oplossing nodig heeft bewijst Low Tech Magazine. Low Tech Magazine is een blog over eenvoudige duurzame oplossingen en om de daad bij het woord te voegen, draait hun eigen site op zonne-energie. Voor als er geen zon is, hebben ze ook nog een accu, maar die kan op gaan en dan is de site down. Geen probleem vinden ze zelf, daar moeten de bezoekers maar mee leven. Als ze het echt een probleem vinden, kunnen ze altijd nog de boek versie van de site kopen. De site zelf en het design zijn zo resource vriendelijke mogelijk gemaakt. Geen gekke frameworks en plugin’s en de afbeeldingen zijn extreem gecomprimeerd. Mooi voorbeeld van vorm volgt functie.
De site gaat niet alleen over internettechnologie. Ze hebben ook ideeën hoe je een een vrachtzeilschip zou kunnen maken. Al met al een vermakelijke site.
Tedje, muziek!
Joris' maandelijkse Italo Banger
Leuke links voor de mensen
Man met muts maakt supersonische trebuchet
Wielren ranking
Herd Immunity Simulator
Vond je deze editie leuk? Ja Nee
Geensnor.nl
Geensnor.nl @geensnor

Tech, politiek, wetenschap en guitige geestigheden

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Created with Revue by Twitter.